Pogrešio za bitkoin, a ipak zarađuje 240 puta više – Bankar.rs
INOSTRANE BANKE

Pogrešio za bitkoin, a ipak zarađuje 240 puta više

Izvršni direktor američkog bankarskog giganta JP Morgana Džejmi Dajmon dobio je povišicu od 5, 9 odsto, uprkos minisu koji je zabeležen u toj kući.

Radnici banke ostali su međutim, kratkih rukava.

Dajmon sada zarađuje oko 240 puta više od prosečne plate u JP Morganu koju prima njih 250.000 zaposlenih. Zarada izvršnog direktora se sastoji od plate od 1,5 miliona dolara i 28 miliona dolara u “delu učinka” vezanom za profitabilnost. Dajmon je nagrađen za “snažne performanse u 2017.”

Prosečna zarada zaposlenih u banci nije povećana. Neto prihodi banke su pali za jedan procenat na 24,4 milijarde dolara, dok su prihodi prošle godine porasli za četiri odsto.

Prošle nedelje, Dajmon je najavio da kompanija očekuje uštedu od 3,5 milijardi dolara zbog novog poreskog zakona, što se možda može preliti radnicima.

“Smatramo da je vreme da cela Amerika bude široke ruke, a mi ćemo imati akcije za koje mislimo da su dobre za neke zaposlene”, rekao je Dajmon.

Dajmon je prošle godine bio je u žiži medija kada je izjavio da je bitkoin dobar samo sa dilere i ubice. Međutim, prošle nedelje rekao je da žali što je potcenio tu kriptovalutu.

 

Izvor b92.net

Tags
Back to top button