Commerzbank se okreće ubrzanom zapošljavanju – Bankar.rs
EVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Commerzbank se okreće ubrzanom zapošljavanju

Nemačka Commerzbank najavila je da treba da zaposli hiljade novih službenika nakon više godina reorganizacije koja je dovela do velikog smanjenja broja zaposlenih. Banka će verovatno zaposliti nešto manje od 20.000 ljudi do 2034. godine.

Služba ljudskih resursa nemačke banke ocenila je da će biti veoma izazovno pronaći dovoljno osoblja na trenutnom tržištu rada. Banke u istočnoj Evropi isplaćuju bonuse između 1.000 i 3.000 evra, a u Nemačkoj 1.500 za svakog službenika koga zaposle, prenosi Seebiz pozivajući se na Handelsblatt.

Prema oceni službe ljudskih resursa, banka bi trebalo da zapošljava oko 2.000 novih službenika godišnje, od čega polovinu u Nemačkoj, a ostale u drugim zemljama u kojima posluje. To bi trebalo da omogući banci da zadrži broj oko 36.000 stalno zaposlenih, jer će mnogi koji sada rade za Commerzbank u međuvremenu otići.

Glavni fokus banke bio je na smanjenju troškova i broja zaposlenih otkako je preuzela posrnuku Dresdner banku tokom finansijske krize 2008. godine. Commerzbank je narednih godina otpustila oko 10.000 zaposlenih širom sveta.

U saopštenju banke navedeno je da su u proteklih 15 godina dominirali programi smanjenja broja zaposlenih, jer su programi restruktuiranja sledili jedan za drugim. Sada je banka okrenuta u drugom smeru, ka tržištu rada i ubrzanom zapošljavanju, saopštila je njena služba ljudskih resursa.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button