Siniša Mali: Ovo nam je trenutno najveća briga, gledao sam jutros berze – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Siniša Mali: Ovo nam je trenutno najveća briga, gledao sam jutros berze

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je srpska ekonomija jaka, ali da na nju utiču u geopolitičke tenzije. On je, komentarišući nove sukobe od jutros, Irana i Izraela, naveo da je trenutno najveća bojazan kako će se to odraziti na cenu nafte

“Trenutno nam je najveća briga cena nafte, gledao sam jutros berzu, nije skočila, ali istina je da geo-politički događaji utiču. Međutim, i prošli put kada je bila slična kriza, država Srbija je preuzela teret te krize na sebe kako bismo držali cene derivata na nivou, nastavićemo sa tim”, rekao je Mali gostujući na TV Prva.

Prema njegovim rečima, i plate nam idu gore.

“Nama su plate 818 evra biće u februaru, po planu do kraja 2025. godine imaćemo 1.000 evra prosečnu platu, a do 2027, 1400, od tog plana ne odustajemo”, rekao je on.

Istakao je i da priča o letećim taksijima nije šala.

“To govore oni koji ne sanjaju iste snove kao mi. Mislili su da je tako šala Beograd na vodi, a kao sto vidite nije. S druge strane, nije to samo prevoz s jednog mesta na drugo, leteći automobili nove tehnologije, vraćanje naših naučnika, davanje šanse za razvijanje novih tehnologija, mnogo je šira slika”, rekao je Mali.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button