Kosovska agencija za registraciju preduzeća poništila sertifikat MTS-u i još 14 firmi – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Kosovska agencija za registraciju preduzeća poništila sertifikat MTS-u i još 14 firmi

Kosovska agencija za registraciju preduzeća (ARPK) nakon razmatranja sporne dokumentacije 48 firmi za njih 15 je poništila sertifikate o registraciji, među kojima je i MTS.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva industrije, privrede i trgovine, ta privredna društva su prilikom registracije podnela dokumenta koja su suprotna ustavnim principima i važećim zakonima.

Istaknuto je da su neka od preduzeća u čijoj dokumentaciji vlasnika ili ovlašćenih zastupnika je neustavan sadržaj „Peć, Republika Srbija“, „Peć, SRB“, „Gnjilane, Srbija“, „Priština, Srbija“, „Đakovica, Republika Srbija“, „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“.

Ukidanje sertifikata privrednih društava, kod kojih su utvrđeni isti ili slični prekršaji, nastaviće se i narednih dana, dodaje se u saopštenju.

U međuvremenu, Agencija je nastavila da registruje nove biznise, koji su se prijavili u skladu sa zakonomi ustavom.

„Samo za poslednja dva dana, odnosno 7. i 8. avgusta 2023. godine, na službenim šalterima ARPK registrovano je 86 novih privrednih društava, od kojih su 33 individualna i 53 privredna društva sa ograničenom odgovornošću“, navodi se u saopštenju Ministarstva industrije, privrede i trgovine.

Beta

Tags
Back to top button