Prihodi American Express-a porasli 12% – Bankar.rs
Platne karticeSVE VESTI

Prihodi American Express-a porasli 12%

Prihodi American Expressa dostigli su u proteklom tromesečju 9,7 milijardi dolara, 12 posto više nego godinu dana pre, što se zahvaljuje povećanim ulaganjima te kartičarske kuće u nagrade korisnicima, kao i pojačanoj potrošnji zbog jačanja ekonomije.

Prema poslovnom izveštaju, objavljenom u četvrtak, čista dobit AmExa u prvom ovogodišnjem tromesečju iznosila je 1,6 milijardi dolara, dok je godinu dana pre kompanija zabeležila dobit od 1,25 milijardi.

Rast prihoda i dobiti najveće svetske kartičarske kuće zahvaljuje se stabilnom rastu globalne ekonomije, a time i potrošnje stanovništva.

Kompanija je izvestila da je potrošnja korisnika njenih kartica u proteklom kvartalu porasla za 3 posto u SAD-u, najvećem tržištu te kartičarske kuće, a 7 posto u svijetu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Rast prihoda zahvaljuje se i povećanim investicijama te kompanije u nagrađivanje korisnika njenih kartica. Kako bi privukao korisnike veće platežne sposobnosti i uzvratio konkurentskim kompanijama, AmEx je u proteklom tromesečju u programe nagrađivanja investirao rekordnih 2,35 milijardi dolara.

„Ovi rezultati pokazuju dobar povraćaj na investicije koje smo preduzeli kako bi potaknuli rast u premijskom sektoru”, poručio je u izvešću izvršni direktor kompanije Staphen Squeri.

Zahvaljujući boljim poslovnim rezultatima nego što su analitičari očekivali, cena dionice AmExa porasla je u četvrtak u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta za 3,5 posto.

Tags
Back to top button