Mask odustaje od preuzimanja Tvitera? – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Mask odustaje od preuzimanja Tvitera?

Ilon Mask sve je dalje od preuzimanja Tvitera, rekle su Vašington postu tri osobe upoznate s tim pregovorima.

Maskov tim zaključio je, naime, da se Tviterove brojke o spam nalozima ne mogu proveriti.

SEEbiz prenosi da su zbog toga navodno prestali da razgovaraju o finansiranju ugovora vrednog 44 milijarde dolara. Ljudi koji su progovorili o ovim optužbama učinili su to u tajnosti zbog osetljivosti cele situacije.

Razgovori s investitorima su poslednjih nedelja “zahladneli”, jer je Maskov tim izrazio sumnju u nedavne podatke koje im je dostavio Tviter, navodi Vašington Post.

Maskov tim sumnja u verodostojnost brojki kada je reč o lažnim nalozima na Tviteru. Nakon toga očekuje se preduzimanje drastičnijih mera, ističe upućeni izvor. Ako Mask odustane od prethodno postignutog dogovora, to bi moglo izazvati ozbiljnu pravnu bitku.

Uslovi ugovora kažu da Mask mora da plati milijardu dolara za raskid dogovora, ali pravni stručnjaci kažu da bi Tviter mogao da pokuša da prisili Maska na kupovinu ako se njegov razlog odustajanja ne bazira na osnovnom poslovanju kompanije. Kada je dao ponudu u aprilu, Mask se odrekao prava da pobliže pogleda finansije Tvitera.

Portparol Tvitera Trenton Kenedi, odbio je da komentariše razvoj događaja. Ni Mask nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Mask je početkom ove godine uzdrmao svet društvenih medija svojom ponudom za privatnu kompaniju, tvrdeći da će moći da razvije Tviter i učini ga otvorenijim i, po njegovom mišljenju, politički neutralnim.

Rekao je i da će bivšeg predsednika Donalda Trampa vratiti na ovu društvenu mrežu i naveo da je dosadašnja praksa Tvitera suprotna slobodi govora.

Maskov entuzijazam za postizanjem dogovora pod znakom je pitanja najmanje od maja, kada je rekao da je dogovor “na čekanju” dok ne utvrdi da li je Tviterova tvrdnja da je manje od 5 odsto naloga botovi ili spam tačna.

Optužio je Tviter za uskraćivanje informacija, dok je kompanija saopštila da je delovala u dobroj veri i dala sve što su uslovi ugovora od nje tražili.

 

Tags
Back to top button