Lučić: Telekom Srbije se širi po Evropi, u Crnoj Gori je do sada uložio 147 miliona evra – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lučić: Telekom Srbije se širi po Evropi, u Crnoj Gori je do sada uložio 147 miliona evra

Uspeh kompanije Mtel rezultat je, pre svega, direktnih ulaganja Telekoma Srbije od 147 miliona evra, kao i višegodišnjih prihoda kako bi se izgradila kvalitetna mobilna i Internet mreža, kazao je Vladimir Lučić na svečanosti povodom 15 godina rada mobilnog operatora Mtel u Crnoj Gori.

Nekadašnji prvi čovjek Mtela, a danas generalni direktor Telekoma Srbije osvrnuo se na deceniju i po uspeha i kontinuiranog rasta, sve do čelne pozicije u Crnoj Gori.

„Veoma sam vezan za kompaniju Mtel. Sa njom sam od početka, još od 2006. godine kada je raspisan tender za trećeg operatera u Crnoj Gori. Dobio sam zadatak da pokrenem Mtel i sa Aleksandrom Neškovićem sam počeo da kucam taj projekat od ‘belog papira’“, prisetio se on i izrazio zadovoljstvo što je projekat doživeo veliki uspeh.

Kako je rekao, veliku čast mu pričinjava i to što je učestvovao u stvaranju Mtela.

„Ovo je firma koja je nastala na početnom entuzijazmu – da je moguće ostvariti i nemoguće kada se ima jasna vizija i strategija. Pre 15 godina smo ulazili na tržište koje je već bilo zasićeno i uspeli smo da dostignemo prvo mesto. I to iz dva razloga. Pre svega jer smo jedna od najvećih stranih investicija – a svakako najveća iz Srbije u Crnoj Gori. Direktna ulaganja samo Telekoma Srbije su 147 miliona evra, dok je ostatak investirao Mtel iz svojih prihoda. Nismo uzeli ni jedan euro dividendi, već smo sve ulagali verujući da prvo treba da izgradimo kvalitetnu mobilnu i Internet mrežu koje će doneti korist“, kazao je Lučić.

Drugi razlog su, kako je istakao, zaposleni Mtela, kojima je još jednom zahvalio „jer su oni najveća snaga kompanije i zahvaljujući njima je napravljen uspeh“. Konačno, zahvalio je i Vladi Crne Gore, svim opštinama i regulatornim telima na odličnoj saradadnji.

„Želim da poručim da ćemo kao telekom još dosta ulagati u Crnu Goru. Širimo se po celoj Evropi, ali Crna Gora nam je strateški bitna. Dolazi do 4. industrijske revolucije i želimo da budemo njeni nosioci, da pomognemo Crnoj Gori da bude među najnaprednijim zemljama u Evropi“, zaključio je generalni direktor Telekoma Srbije.

Izvršna direktorica Mtela Tanja Mandić dala je kratak rezime poslovanja, kako je istakla, „najmlađeg, ali najuspešnijeg telekomunikacionog operatora u Crnoj Gori“.

„Put koji je Mtel prešao, za ovih 15 godina, je bio izazovan i uzbudljiv. Mi smo 9. jula 2007. godine krenuli s komercijalnim radom i za neverovatnih pola godine osvojili čak 25 odsto tržišnog učešća. Ovaj nezabeležen uspeh smo postigli u konkurenciji velikih globalnih kompanija i to na tržištu koje je imalo najveći broj telefona po glavi stanovnika u Evropi. Dolaskom Lučića na čelo kompanije 2012, za Mtel počinje novo poglavlje ubrzanog rasta i razvoja“, navela je ona i podsetila da je upravo to bila prekretnica u poslovanju Mtela.

Nakon što su od 2015. razvijali najveću kablovsku mrežu koja danas pokriva 90 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, dve godine kasnije su otvorili i „Digitalnu fabriku“ – prvi hub ove vrste. Lidersku poziciju preuzeli su 2019. godine.

„Sinergijom više različitih servisa, stekli smo više od pola miliona vernih korisnika, što nam dodatno daje snagu i motiviše da konstantno radimo na unapređenju usluga i zadovoljstvu naših klijenata. Stoga, danas možemo ponosno istaći da smo vodeći operator po tržišnom učešću u dva najznačajnija segmenta: mobilne telefonije i multimedije. Nastavljamo naš put, idemo u susret novim izazovima, spremamo se za 5G aukciju i možemo se pohvaliti da u ovom mesecu puštamo prvu 5G baznu stanicu. To će našim korisnicima obezbediti servise po neverovatnim brzinama. Naši planovi su kao i do sada ambiciozni i veliki, i uvereni smo da ćemo uz podršku svih ostati na liderskoj poziciji i pomoći u ubrzanom razvoju Crne Gore“, zaključila je Mandić.

Tags
Back to top button