Počinje „letnji kamp“ za ultrabogate, šuška se o novim akvizicijama – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Počinje „letnji kamp“ za ultrabogate, šuška se o novim akvizicijama

Dobrostojeći pojedinci doleću u Ajdaho privatnim avionima kako bi prisustvovali godišnjoj konferenciji Allen & Co, koja se održava u malom gradu po imenu San Veli.

Ova konferencija, koja traje do 10. jula, poznata je kao “letnji kamp” za ultrabogate i neretko privlači pažnju i zbog razgovora o akvizicijama i spajanjima kompanija, piše Quartz.

Očekuje se da će se na konferenciji naći i značajna imena poput Ruperta Mardoka (Rupert Murdoch), Endija Džasija (Andy Jassy), Marka Zakerberga (Mark Zuckerberg), Pitera Tila (Peter Thiel) i Ilona Maska (Elon Musk), koji je trenutno u centru pažnje zbog dogovora o preuzimanju društvene mreže Twitter.

 

Generalni direktor Twittera Parag Agraval (Parag Agrawal) je takođe dobio pozivnicu da prisustvuje konferenciji, pa se špekuliše da bi Mask mogao pokušati da iskoristi događaj u San Veliju za nove pregovore u vezi sa ponudom da otkupi društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, za koju se očekuje da će biti zaključena ove jeseni.

Pored Maska, mediji napominju da će biti zanimljivo ispratiti i susret titana iz kompanije Disney, pa će se pod medijskom lupom naći bivši generalni direktor ove kompanije Bob Ajger (Bob Iger) i njen sadašnji šef Bob Čapek (Bob Chapek). Čapek će u Ajdaho stići sa novim trogodišnjim ugovorom, kojim je već odbacio tvrdnje da će njegovo rukovodstvo kompanijom Disney, praćeno brojnim sukobima, biti kratkog daha.

Prema rečima Kena Aluete (Ken Aluetta), koji konferenciju u San Valiju prati godinama, na ovom događaju će se govoriti i o drugim važnim pitanjima, kao što je odvajanje delova poslovanja u gigantima poput Alphabeta i Mete, slobodi govora na društvenim platformama Facebook i Twitter, liberalima, demokratama, republikancima…

“Mislim da se naoblačilo nad glavama svih onih koji dolaze (u Sani Veli)”, zaključuje Alueta.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button