Wiener Stadtische želi da postane treća osiguravajuća kuća na tržištu Srbije – Bankar.rs
ANALIZEOSIGURANJESLIDERSVE VESTI

Wiener Stadtische želi da postane treća osiguravajuća kuća na tržištu Srbije

Austrijska Wiener Staedtische osiguravajuća kuća ima za cilj da do kraja ove godine postane treća po veličini osiguravajuća kompanija na srpskom tržištu, izjavio je izvršni direktor srpske jedinice Zoran Blagojević.

“Naš strateški cilj je doći do treće pozicije na tržištu. Blizu smo i nadamo se da ćemo taj cilj postići 2020. godine”, rekao je Blagojević u razgovoru za Tanjug.

Wiener Staedtische Osiguranje, srpska jedinica Wiener Staedtische-a, u 2019. godini zabeležila je rast prihoda od premija za 8,5% u godini, rekao je Blagojević.

Krajem septembra Wiener Staedtische Osiguranje bio je četvrta najveća osiguravajuća kompanija u Srbiji u pogledu premijskih prihoda, pokazuju podaci centralne banke Srbije. Kompanija je u prvih devet meseci 2019. godine ostvarila 11,4% ukupnog premijskog prihoda osiguranja u Srbiji, prateći DDOR Novi Sad sa 12,1% udela na trećem mestu.

Wiener Staedtische Osiguranje je u prvih devet meseci 2019. godine zabeležio premijski prihod od 9.009 milijardi dinara (85.6 miliona USD / 76.6 miliona evra), što je rast od 8.491 milijardi dinara u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvor: SeeNews

Tags
Back to top button