Nova Banka nastavlja poslovanje u Crnoj Gori pod imenom Adriatic Bank AD Podgorica – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Nova Banka nastavlja poslovanje u Crnoj Gori pod imenom Adriatic Bank AD Podgorica

Nakon uspješne promjene vlasništva, od 9. marta 2020. godine, Nova Banka AD Podgorica nastavlja svoje poslovanje u Crnoj Gori pod imenom Adriatic Bank AD Podgorica.

Adriatic Bank brend i novi vizuelni identitet banke će oslikavati strategiju adekvatno strukturirane, sigurne i pouzdane institucije koja će nastojati da izađe u susret savremenim težnjama klijenata, koji će na brz i jednostavan način komunicirati sa svojom bankom. Adriatic Bank će svoju vezu sa klijentom graditi na povjerenju. Novi brend i vizuelni identitet Adriatic Banke rezultat su procesa novog i značajno boljeg pozicioniranja banke – banke okrenute klijentu.

Poslovno iskustvo i uspješne profesionalne biografije dva krajnja vlasnika, gospodina Alex Shnaider-a i Dr David Genecov-a, čvrsto su utemeljenje ove namjere. Namjera vlasnika je da imenovanjem novog Odbora direktora i integrisanjem njihovog znanja i iskustva u strategiju poslovanja, stvori temelje ugledne, pouzdane, i dobro kontrolisane i profitabilne banke.

Odbor direktora će svojim dugogodišnjim iskustvom usredsrediti strategiju banke i uz pomoć domaćeg iskusnog menadžmenta staviti fokus na svoje klijente. Predsjednik Odbora direktora, gospodin Fraser Marcus ima višedecenijsko radno iskustvo na visokim bankarskim pozicijama u Evropi i Americi. Ostali članovi Odbora direktora su takođe sa neprocjenjivim iskustvom iz oblasti finansija i bankarstva. Gospodin Uzi Shaya posjeduje značajno iskustvo iz oblasti usklađenosti poslovanja, dok je gospodin Bassem Snaje obavljao rukovodeće pozicije u HSBC banci kao i Credit Agricole banci u Parizu. Novi član Odbora direktora je i gospodin Đorđe Lukić koji će takođe obavljati i funkciju Glavnog izvršnog direktora Adriatic Banke, dok je gospođa Enesa Bekteši imenovana za Izvršnog direktora za poslove podrške poslovanju.

Biznis reputacija i izuzetne stručne reference osnivača i menadžmenta Adriatic Banke garant su profesionalnosti, pouzdanosti i efikasnosti u budućem poslovanju banke koja će svoju orjentaciju prema klijentu bazirati na strategiji razvoja od usko specijalizovanog privatnog bankarstva do finansiranja korporativnih klijenata, SME klijenata kao i kreiranja posebnih proizvoda za stanovništvo.

Tags
Back to top button