Bernar Arno drugi najbogatiji čovek na svetu – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESVE VESTI

Bernar Arno drugi najbogatiji čovek na svetu

Francuski magnat Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor luksuznih robnih konglomerata LVMH, pretekao je na Forbsovoj listi direktora Majkrosofta Bila Gejtsa i postao drugi najbogatiji čovek na svetu.

Arno se nalazi odmah iza osnivača Amazona, Džefa Bezosa, koji je, prema Forbsovoj listi, najbogatiji čovjek na planeti.

Neto vrednost Arnoovog bogatstva je porasla za 2,7 odsto, na ukupno 107,6 milijardi dolara. Bezosova neto vrednost je 110,5 milijardi, dok Gejtsova vrednost iznosi 107 milijardi dolara.

Arno, ipak, još uvek zaostaje za Bezosom i Gejtsom po Blumbergovom indeksu milijardera, koji procenjuje njegovu neto vrednost na 103 milijarde dolara u odnosu na Gejtsovih 110 milijardi.

U junu , prema pisanju Blumberga, Arnoovo bogatsvo premašilo je 100 milijardi, da bi kasnije na kratko prestigao Gejtsa po bogatsvu.

Arno kontroliše gotovo polovinu poznatog francuskog modnog lanca u čijoj se grupaciji, osim Luja Vitona, nalazi još 70 svetski poznatih brendova, kao što su Dom Pérignon, Henneshy, Moët & Chandon, Sephora, Céline, Dior, Fendi, Kenzo, Marc Jacobs i Bulgari.

Vlasnik je francuskog lista „Le Parisien“, a u njegovom posedu je i „L`Echo“.

Arno je rođen je u porodici bogatih industrijalaca, diplomirao je na pariskom politehničkom fakultetu, kada se pridružio očevom biznisu.

Tags
Back to top button