“Merkator S” prodajom zdanja u Novom Beogradu čisti dugove – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

“Merkator S” prodajom zdanja u Novom Beogradu čisti dugove

Kompanija “Merkator S”, koja posluje u okviru hrvatskog “Agrokora”, ponovo prodaje svoje objekte u Beogradu. Posle prodaje zgrade na Novom Beogradu, gde se nalazi tržni centar “Merkator”, na red je došlo prikupljanje neobavezujućih ponuda za objekat gde se nalazi market “Roda mega”. Ukupna površina je 22.477 metara kvadratna, a nalazi se na parceli od 39.898 kvadratnih metara.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, hipermarket “Roda mega” nastaviće sa svojim poslovanjem na istom mestu i neće biti nikakvih otpuštanja. Na prodaju je samo objekat. Time kompanija dolazi do “živog” novca, a može da posluje gde god joj odgovara. Inače, kroz ugovore novi vlasnik se obavezuje na koji period će iznajmljivati lokal “Merkator S”. To može da bude na period od recimo pet do 10 godina.

“Kompanija “Merkator S”, u okviru koje posluju prodavnice “Idea”, “Roda marketi” i hipermarketi “Merkator”, objavila je oglas s kojim je krenula u postupak prikupljanja neobavezujućih ponuda radi prodaje “Roda mega” Novi Beograd”, rekli su u kompaniji “Merkator S”.

Dodali su da, kao i u slučaju prodaje objekta “Merkator centar” Novi Beograd, ugovorom se definiše nastavak poslovanja prodavnica.

Prema rečima nadležnih u “Merkator S”, prodaja ovog objekta deo je strategije iz 2014. godine, kada je odlučeno da se kroz projekat monetizacije imovine smanji dugovanje “Merkator grupe” i omogući njen dugoročni razvoj i ulaganje u osnovnu delatnost poslovanja – maloprodaju robe široke potršnje.

“Strateški cilj kompanije jeste da se na taj način ide ka daljem snižavanju dugova, tako da se do 2021. godine obezbede finansijska sredstva za nova investiciona ulaganja u razvoj korporativnog biznisa”, rekli su u “Merkator S”.

Novosti dodaju da u prilog pozitivnih efekata ovakvog poslovanja najbolje govori i to da je “Merkator grupa” prodajom nekretnina uspela da smanji dug za gotovo 200 miliona evra.

Ponude se prikupljaju do 2. septembra.

Tags
Back to top button