Nemačka online banka N26 privukla 257 miliona evra investicija – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Nemačka online banka N26 privukla 257 miliona evra investicija

Nemačka online banka N26 objavila je rezultate svog izlaska na svetsko tržište kapitala prema kojima su prikupili 257 miliona evra ulaganja, podigavši svoju tržišnu vrednost na dve milijarde i 310 miliona evra.
Kao neke od svojih novih ulagača, N26 imenovao je američki fond Insight Venture Partners i singapurski GIC, dok prikupljeni kapital, kako su naveli, nameravaju iskoristiti za prodor na američko tržište, piše SEEbiz.

– S ovakvim poverenjem ulagača spremni smo uzdrmati jednu od najvećih industrija na svetu zbog čijih visokih naknada pate milioni potrošača na svetu – bez okolišanja je napad na nova tržišta najavio suosnivač i predsednik Uprave N26 Valentin Stalf.

Osnovna krilatica ponude N26 je mobilno bankarstvo bez skrivenih naknada.

Najveća evropska online banka trenutno posluje na 24 tržišta u Europi sa dva miliona i 300 hiljada klijenata, a dosada su odradili transakcija u vrednosti 20 milijardi evra. Vrednost depozita građana na računima N26 je više od milijarde evra, podseća SEEbiz.

– N26 postigao je najveći interes finansijskog tržišta za jedan evropski start up finansijske tehnologije ikada, a sada im je vrednost tri puta veća nego prilikom prethodnog izlaska pred investitore pre godinu dana – prokomentarisao je poduhvat nemačke on-line banke Financial Times.

Ugledni list procenjuje da će N26 nakon SAD, pokušati prodor i na južnoamerička i azijska tržišta.

U prilog procenama ide najava N26 da u narednim godinama planiraju opsluživati oko 100 miliona klijenata. Dosada su privukli 430 miliona dolara od ulagača među kojima su, osim spomenutih, i Allianz, Tencent, Horizons Ventures i Greyhound Capital.

Harley Miller iz Insight Venture Partnersa izrazio je očekivanje kako će N26 već ove godine izaći na tržište SAD.
– Postoje svi preduslovi da N26 postane globalni digitalni brend na tržištu koje odoleva uticajima novih tehnologija – komentariše Miller ulaganje u banku koju su pre nepunih šest godina u Berlinu osnovali Stalf i Maximilian Tayenthal, piše SEEbiz.

Tags
Back to top button