Deutsche Bank deli mnogo manje bonuse – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Deutsche Bank deli mnogo manje bonuse

Zaposlene u investicionom odeljenju najveće nemačke banke Deutsche Bank (DB) ove godine očekuje dvocifren pad iznosa bonusa nakon jedne od najlošijih poslovnih godina od finansijske krize iz 2008. godine.

“Iznos predviđen za bonuse izgleda prilično zastrašujuće i značajno je niži”, otkriva Financial Timesu jedan menadžer banke koji je upoznat s procesom nagrađivanja. Jedan drugi izvor ističe kako će bonusi u pojedinim područjima biti smanjeni između 15 i 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

Inače, konačni iznos namenjen za bonuse još nije određen. Naime, banka će 1. februara objaviti preliminarne rezultate za 2018. godinu, a konačan iznos bonusa objaviće 22. marta kada će i predstaviti godišnji izveštaj.

Portparol banke odbio je da komentariše medijske navode.

Podsetimo, prošle je godine Deutsche Bank isplatio ukupno 2,2 milijarde evra za nagrade zaposlenima.

Investiciono bankarstvo DB-a prošlo je unazad nekoliko godina pravu golgotu. Prošle je godine dodatno smanjen tržišni udeo, a u trećem tromesečju zabeležen je pad prihoda od 15 posto.

U nameri kontrole troškova izvršni direktor Christian Sewing je odlučio u maju da optusti 25 posto zaposlenih u odeljenu za trgovanje hartijama od vrednosti koje donosi 15 posto prihoda

Tags
Back to top button