EIB i “ProCredit banka” potpisale ugovor o novoj kreditnoj liniji za privrednike – Bankar.rs
DOMAĆE BANKE

EIB i “ProCredit banka” potpisale ugovor o novoj kreditnoj liniji za privrednike

Evropska investiciona banka (EIB) i “ProCredit banka” potpisali su u Frankfurtu ugovor o novoj kreditnoj liniji, vrednoj 30 miliona evra, koja će biti namenjena daljoj finansijskoj podršci malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Ovaj značajan ugovor su potpisali Mateo Rivelini, direktor EIB za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan, i Igor Anić, član Izvršnog odbora “ProCredit banke” u Srbiji.

Ugovor o novoj kreditnoj liniji predstavlja nastavak uspešne saradnje, koja već dugo godina postoji između Evropske investicione banke i “ProCredit banke” u čitavom regionu. Zahvaljujući ovoj kreditnoj liniji, “ProCredit banka” će nastaviti sa finansijskom podrškom i povoljnim kreditiranjem malih i srednjih preduzeća u Srbiji, odnosno daljom podrškom sektora, koji u Srbiji najznačajnije doprinosi razvoju privrede i otvaranju novih radnih mesta.

Sredstva iz ove kreditne linije biće odobravana klijentima “ProCredit banke”, koji se bave proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a čije je poslovanje u skladu sa etičkim, društvenim i ekološkim standardima “ProCredit banke”. Takođe, ovaj ugovor na odličan način govori u prilog želji kako EIB, tako i “ProCredit banke” da nastave sa jačanjem privatnog sektora u Srbiji i stvaranjem uslova za njegov održivi razvoj.

BLIC

Tags
Back to top button