Evo šta su prednosti, a šta mane keš kredita – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Evo šta su prednosti, a šta mane keš kredita

Ne mali broj puta smo na ovom mestu pisali o keš kreditima. To svakako ne čudi, pošto je reč o daleko najpopularnijem bankarskom proizvodu, pa samim tim postoji veliki broj informacija o ovoj vrsti kredita, a koje mogu biti korisne građanima koji se nalaze u procesu kupovine kredita od banke.

Jedan, a možda i glavni razlog zašto su keš krediti najviše tražen bankarski proizvod jeste njihova “nenamenska” priroda. Za razliku od stambenih kredita ili kredita za refinansiranje, čija imena dovoljno govore o tome za šta mogu da posluže, keš ili gotovinski kredit, kada vam ga banka odobri, možete da koristite za šta god želite.

Ovu vrstu pozajmice građani Srbije najčešće koriste za renoviranje ili opremanje stana, školovanje dece, različite vrste kupovina, a tu često spada i kupovina automobila. Zbog čega su keš krediti bolja opcija za kupovinu automobila od auto kredita, možete saznati u ovom tekstu.

Zbog svega ovoga, kao dodatna pomoć građanima pri odluci da li da kupe keš kredit od banke ili ne, danas ćemo u kratkim crtama analizirati koje su to prednosti i koje mogu biti mane gotovinskih kredita.

Kada govorimo o prednostima keš kredita, treba istaći sledeće:

  • pojednostavljena procedura odobrenja kredita (pod uslovom da ispunjavate bankarske uslove za dobijanje kredita, a o njima možete više da saznate na ovom linku).
  • novac dobijate najčešće već istog dana
  • dokumentacija koju treba da prezentujete bankarima nije obmina

Kada je reč o određenim slabijim stranama keš kredita, onda bi trebalo istaći ovo:

  • keš krediti po pravilu spadaju u bankarske proizvode sa višom kamatom, pa samim tim potpadaju u skuplje proizvode
  • postoje banke koje traže da za keš kredite ostavite depozit
  • ukoliko podižete kredit sa varijabilnom kamatnom stopom koji je vezan za kurs evra, postoji mogućnost da vaša mesečna rata skoči

Ipak, bez obzira na prednosti i mane, ključna stvar koju treba zapamtiti bilo da podižete keš kredit il imožda kredit za refinansiranje ili stambeni kredit jeste da morate tačno da znate za šta vam je potreban novac od kredita i zašto ste se odlučili za kupovinu istog. To upravo može da bude problem kod keš kredita, jer se tu građani često zalete i kupe od banke nešto što im baš i ne treba, pa posle moraju da vraćaju taj novac.

Izvor: Kamatica

Tags
Back to top button