Za inovativne projekte 284 prijave, izbor u novembru – Bankar.rs
INOVACIJESLIDERSVE VESTI

Za inovativne projekte 284 prijave, izbor u novembru

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa ranog razvoja, sufinansiranja inovacija, saradnje nauke i privrede zatvoren je krajem prošle sedmice i podneto je 284 prijave, saopštio je Fond za inovacionu delatnost.

Novac za realizaciju prvog javnog poziva ukupne vrednosti od 10,3 miliona evra, obezbedila je Vlada Srbije (Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija) udruženo sa Evropskom unijom, navodi se u saopštenju Fonda.

Projekti koji ispunjavaju uslove biće upućeni na međunarodnu nezavisnu procenu koju sprovode tehnički recenzenti i Ekspertska komisija. Nakon prve faze procene, najkvalitetniji projekti dobiće priliku da uživo prezentuju svoje inovacije pred Ekspertskom komisijom, posle čega se donosi konačna odluka o finansiranju, saopštio je Fond za inovacionu delatnost.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa ranog razvoja, Programa sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke i privrede bio je raspisan 21. juna ove godine.

Odluka o užem izboru inovativnih projekata očekuje se početkom novembra 2023. godine, dok se finalizacija postupka konačnog izbora projekata za finansiranje očekuje krajem decembra 2023. godine.

Nova ekonomija

Tags
Back to top button