Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

Upravni odbor Udruženja banaka Srbije je na sednici održanoj 13. marta 2023. godine izabrao Marinu Papadakis za novog generalnog sekretara. Ona će dužnost preuzeti krajem meseca, saopštilo je UBS.

Marina Papadakis je svoju karijeru započela u advokatskoj kancelariji u kojoj je provela više od 10 godina radeći na korporativnim pravnim poslovima.

Karijeru je zatim nastavila kao višegodišnji rukovodilac u Narodnoj banci Srbije, gde je radila u Direkciji za zakonodavno pravne poslove, Kabinetu guvernera, Sektoru za restrukturiranje banaka i kao predstavnik Narodne banke Srbije u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji.

Nakon toga je osnovala advokatsku kancelariju u Beogradu, gde se bavila korporativnim i komercijalnim pravnim poslovima, uključujući pravo konkurencije, regulatorno i administrativno, kao i evropsko pravo.

„Izborom Marine Papadakis za generalnog sekretara, Udruženje banaka Srbije će nastaviti da unapređuje saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, sa regulatornim telima, sa klijentima banaka i njihovim predstavnicima, a sa trajnim ciljem unapređenja i modernizacije bankarskog sistema Srbije“, saopštilo je Udruženje banaka Srbije koje se ujedno i zahvalilo dosadašnjem predsedniku UO Vladimiru Vasiću.

Danas

Tags
Back to top button