Ovo je najskuplja kuća na svetu – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Ovo je najskuplja kuća na svetu

Londonska The Holme je najskuplja kuća na svetu koja je trenutno na prodaju, piše Fajnenšel tajms. Prema njihovim saznanjima, prodaje se za vrtoglavih 300 miliona funti.

The Holme je 205 godina stara vila u Regent’s Parku u Londonu. Stavljena je na tržište nakon što je preuzeta od člana saudijske kraljevske porodice. Ako dosegne traženu cenu, postaće najskuplja nekretnina ikad prodata u Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi Indeks.

Izgrađena 1818. godine

Reč je o najskupljoj kući koja se trenutno prodaje u svetu. The Holme je s trona skinuo trospratni penthaus u Central Parku u Njujorku, koji je u septembru stavljen na tržište za 250 miliona dolara.

Ovu londonsku vilu sagradio je građevinar Džejms Burton još 1818. godine. Prvo je u njemu stanovala njegova porodica, a onda se vila koristila za Bedford College. Postala je privatna rezidencija 1980-ih.

40 spavaćih soba, teniski teren…

Vila ima 40 spavaćih soba i proteže se na četiri hektara parka u blizini srca Londona. Osim brojnih soba, ima osam garaža, teniski teren, saunu, biblioteku i veliku trpezariju.

Mnogi ovu vilu, zbog fasade i veličine, upoređuju s Belom kućom u Vašingtonu. The Holme privlači interes stranih investitora, baš kao i ostale kuće u skupim londonskim četvrtima. Naime, 48 odsto kuća u najskupljim delovima Londona u prvih šest meseci 2022. prodato je međunarodnim kupcima.

B92

Tags
Back to top button