Pošte Srbije dogovaraju s Amazonom povoljnije cene za dostavljanje u regionu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Pošte Srbije dogovaraju s Amazonom povoljnije cene za dostavljanje u regionu

Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo je s predstavnicima kompanije Amazon u Privrednoj komori Srbije o potencijalnoj saradnji i o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih. Time bi proizvodi poručeni preko Amazon platforme bili povoljniji krajnjim kupcima.

Zoran Đorđević, v.d. direktora JP “Pošta Srbije”, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, razgovarali su s predstavnicima kompanije Amazon u PKS o potencijalnoj saradnji.

Razgovarano je o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je bilo reči o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u tom segmentu, budući da je ta američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu s Ambasadom SAD i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji.

Više od 160 regionalnih kompanija imalo je priliku da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.

Izvor: RTS

Tags
Back to top button