Četiri navike kojih treba da se oslobodite da bi bili produktivniji – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Četiri navike kojih treba da se oslobodite da bi bili produktivniji

Svakako da su šanse da vaš dan bude ispunjen voljom za rad i pozitivnim mislima veće kada se probudite odmorni, ali činjenica je da se novi dan po jutru poznaje. Zato je veoma bitno da ga započnete dobrim jutarnjim navikama.

Međutim, nije dovoljno samo da u svoju jutarnju rutinu uvedete određene navike, koje će vam pomoći da budete produktivnije, već je veoma bitno da izbacite neke loše navike, zbog kojih se svakog jutra osećate sve umornije.

Nakon buđenja prvo uzimate telefon

Ovo je jedan od glavnih krivaca, zašto iz kreveta ne ustajete barem 20-ak minuta nakon buđenja i samim tim odlažete svoju produktivnost za kasnije.

Obično praktikujete večernju kupku

Uživate u tuširanju pred spavanje, ne znajući da jutarnje tuširanje drastično poboljšava vašu produktivnost. Prohladna voda će vas ujutru razbuditi i uz to će vas osloboditi nagomilanog stresa i otkloniće tragove umora.

Preskačete vežbanje

Jutarnja fizička aktivnnost obezbediće vam potrebnu količinu pozitivne energije, uz koju ćete ceo dan biti produktivni. Vežbanje podstiče lučenje endorfina (hormona sreće) u vašem telu. Uz to, na ovaj način ćete pustiti više kiseonika u svoje srce i pluća, što će vam obezbediti dodatnu energiju. Dovoljno je samo 10 minuta jutarnje aktivnosti, kako biste svoj dan učinili produktivnijim.

Ne izlazite napolje, dugo nakon buđenja

Mnoga istraživanja pokazuju, da ljudi koji u svom organizmu imaju manju količinu vitamina D, obično pate od hroničnog umora. Ovaj vitamin, najvećim delom stvara se, kada je naše telo izloženo sunčevoj svetlosti, zato se preporučuje, da posebo u jutarnjim časovima, što više vremena provedemo napolju. Kada se količina vitamina D u telu reguliše, vaša energija raste i postajete produktivniji i poletni.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button