Porsche se vraća u F1, kupuje 50 odsto firme Red Bull Technology – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Porsche se vraća u F1, kupuje 50 odsto firme Red Bull Technology

Nedavno objavljeni dokumenti koji detaljno predstavljaju plan kompanije Porsche da otkupi polovinu firme Red Bull Technology su istiniti, naveo je zvaničnik Red Bulla 28. jula.

Dokumentacija o kojoj se govori i piše od 27. jula pokazuje da je kompanija Porsche 8. jula podnela peticiju marokanskim vlastima u vezi sa predstojećim desetogodišnjim ugovorom sa timom Formule 1.

U obaveštenju je istaknuta kupovina 50 odsto firme Red Bull Technology, koja proizvodi šasije za Oracle Red Bull Racing, tim Formule 1. Naznačeno je da bi se partnerstvo moglo uključivati i odvojeno poslovanje F1 tima, piše Bloomberg.

Kako navode dobro obavešteni izvori, detalji u vezi sa načinom na koji će ugovor biti struktuiran nisu u potpunosti razrađeni.

Informacije podeljene u telefonskim razgovorima i elektronskim prepiskama sa insajderima sa obe strane ukazuju na to da su još uvek otvorena pitanja koliko će tehnologije kompanija Porsche dostaviti timu Red Bull Racing, u poređenju sa timom AlphaTauri, koji je takođe u vlasništvu firme Red Bull. Takođe, nije rešeno pitanje ni koji će od dva brenda imenovati vozače za novi trkački tim.

Upućeni izvori navode da se datum zaključivanja ugovora još uvek ne zna, ali da bi do njega moglo doći do kraja leta, a ne 4. avgusta, kako su neki navodili.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button