Apple objavio rezultate bolje od očekivanih, raste prodaja iPhone-a – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Apple objavio rezultate bolje od očekivanih, raste prodaja iPhone-a

Akcije kompanije Apple trgovane su sinoć po evropskom vremenu po ceni gotovo tri odsto višoj nego po zatvaranju Wall Streeta, nakon objave kvartalnog finansijkog izveštaja.

Objavljena zarada po akciji za investitore bila je 1,20 dolara u poslednja tri meseca, što je iznad ranije procene analitičara od 1,16 dolara.

Kvartalni prihod kompanije porastao je za dva odsto u odnosu na isti period prethodne godine na 83 milijarde dolara, nadmašivši zamalo prognozu od 82,59 milijardi dolara, i predstavlja rekord za treći kvartal.

Prema rečima Luke Maestrija (Luca Maestri), Appleovog finansijskog direktora, rezultati trećeg fiskalnog kvartala nastavili su “da pokazuju sposobnost kompanije da efikasno upravlja svojim poslovanjem uprkos izazovnom operativnom okruženju”, prenosi Investing.

Prodaja modela iPhonea u ovom kvartalu porasla je na 40,665 milijardi dolara u odnosu na 39,57 milijardi dolara prošle godine.

Kompanija je takođe objavila da je njen odbor direktora proglasio dividendu u gotovini od 0,23 dolara po akciji običnih akcija kompanije.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button