Američke kompanije u Srbiju uložile više od četiri milijarde dolara – Bankar.rs
SVE VESTI

Američke kompanije u Srbiju uložile više od četiri milijarde dolara

Američki ambasador Kristofer Hil i predsednik Američke privrede komore u Srbiji Stefan Lazarević danas su tokom susreta sa privrednicima članovima Američke komore (AmCham) naglasili značaj daljeg napretka Srbije u pridruživanju EU i naveli da će SAD nastaviti da pružaju podršku Vladi Srbije u svim važnijim reformskim procesima kojima se dodatno unapređuje poslovno okruženje.

– Srbija je postala ključna investiciona destinacija u Evropi. Američke kompanije su u Srbiju uložile preko četiri milijarde dolara i zapošljavaju više od 20.000 radnika. Postoji veliki potencijal za dalji rast – ocenio je ambasador Hil.

Važna i regionalna saradnja

On je dodao da čvrsto veruje u nastojanja AmCham-a da podrži američke vrednosti, uključujući stvaranje jednakih tržišnih uslova za sve privrednike, kao i unapređenje transparentnosti, vladavine prava, digitalizacije, energetske diversifikacije i zaštite životne sredine.

– To su načela koja će pomoći Srbiji ne samo da privuče nove kompanije, već i da postane članica EU, najvećeg trgovinskog bloka na svetu – rekao je Hil.

Tags
Back to top button