Starogradnja u proseku 1.700 evra po kvadratu: Koliko brzo se prodaju stanovi u Srbiji? – Bankar.rs
SVE VESTI

Starogradnja u proseku 1.700 evra po kvadratu: Koliko brzo se prodaju stanovi u Srbiji?

Da je potražnja za stanovima i dalje mnogo veća od ponude pokazuju najnovija istraživanja tržišta nekretnina u Srbiji. To dokazuju i podaci o tome koliko brzo se stanovi prodaju.

Naime, prosečno vreme oglašavanja stanova za prodaju, ako posmatramo celu opštinu Beograd, jeste 66 dana, i to za stanove u starogradnji. Slično vreme oglašavanja stanova u starogradnji je i u Novom Sadu, gde se na stranicama za prodaju oni nalaze prosečno 69 dana, kao i u Kragujevcu, 63 dana. U Nišu je nešto veća potražnja među kupcima, pa se ovde stanovi u starogradnji prosečno oglašavaju 51 dan.

Subotica – apsolutni rekorder

Ove podatke objavio je sajt za oglašavanje nekretnina 4zida.rs koji je nedavno analizirao koliko se vremenski stanovi za prodaju oglašavaju, odnosno koliko brzo oni odu sa tržišta.

– Zanimljivo je da su apsolutni rekorderi, po vremenu najkraćeg oglašavanja, stanovi u starogradnji u Subotici. Nakon što su oglašeni za prodaju, oni se na sajtu prosečno zadržavaju svega 34 dana – navodi Jasmina Gavrilov Dražić, sa sajta 4zida.

Tags
Back to top button