Goldman Saks povećao plate “novajlijama” za čak 30% – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Goldman Saks povećao plate “novajlijama” za čak 30%

Nekada je važilo da su mlađi investicioni bankari u Američkoj investicionoj banci Goldman Saks bili podložni “Goldmanovom smanjenu plata”, a na to su pristajali samo da bi im stojalo u biografijama da su radili u ovoj kompaniji.
Ipak, to više nije slučaj. Goldman Saks nedavno je povećao plate i dao bonuse mnogim svojim zaposlenima, među kojima su u i mlađi bankari, koji sada kažu da je njihova plata veća za 30 odsto u odnosu na konkurenstku banku JP Morgan ili Morgan Stenli.

Kako navode mediji, bankari prve godine u Goldman Saksu sada zarade isto kao oni koji su stariji u Morgan Steliju i JP Morganu.

Mladi bankari u Goldman Saksu sada imaju 180.000 dolara plate i bonusa, dok u konkurentskim bankama je plata na tom nivou oko 130.000.

Ipak, nije uvek bilo ovako. 2020. godine, prosečna zarada mladih bankara u Goldman Saksu bila je oko 107.000 dolara, dok je u Morgan Stenliju i JP Morganu plata iznosila oko 130.000, kao i sada.

Podsetimo, kompanija Goldman Saks je, pre nego što je 2020. uspela da prestigne svoje rivale, bila na lošem glasu po pitanju odnosa prema zaposlenima, a posebno prema “novajlijama”.

Oni su radili i do 100 sati nedeljno, umesto 80, a mnogi su se žalili i na psihičko maltretiranje, ali i prevelik fizički napor.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button