Popravlja se poslovanje Komercijalne banke – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Popravlja se poslovanje Komercijalne banke

Beogradska Komercijalna banka, koja posluje pod kontrolom ljubljanske NLB grupe, imala je u drugom kvartalu ove godine profit od 728,3 miliona dinara, pokazuju nerevidirani finansijski izveštaji banke, saopštila je danas brokerska kuća Momentum.

„Banka je u drugom tromesečju zabeležila profit od 728,3 miliona dinara što je povećanje od 45,6 odsto, a ovaj krajnji rezultat bi bio i veći da nije došlo do velikog povećanja ostalih rashoda koji su više nego duplirani na 2,87 milijardi dinara“, navodi se u saopštenju.

Neto prihod po osnovu kamata porastao je u tom periodu četiri odsto na 3,03 milijarde dinara, nakon što je u prvom kvartalu registrovan pad od 2,9 odsto.

Neto prihod od naknada i provizija skočio je 17,2 odsto na 1,38 milijardi dinara u odnosu na minorni rast u periodu januar-mart tekuće godine.

Posmatrano u prvih šest meseci banka je ostvarila profit od 924,7 miliona dinara što je smanjenje od 66,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, delimično i usled primene novih standarda obezbeđenja koje je uveo novi većinski vlasnik.

Aktiva banke na kraju juna iznosila je 480,6 milijardi dinara što je povećanje za 4,6 odsto od početka godine. Banka je na kraju juna držala tržišni udeo od oko deset procenata.

Tags
Back to top button