Generalni direktor Telekoma Srbija: Telekom i Arena su lideri u regionu – Bankar.rs
ANALIZEINTERVJUIKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Generalni direktor Telekoma Srbija: Telekom i Arena su lideri u regionu

“Kupovina prava za emitovanje engleske fudbalske Premijer lige na kanalima Arene sport višestruko povećati prihod, profit i broj korisnika te telekomunikacione kompanije”, izjavio je Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, gostujući na TV Prva.

“Potpisali smo ugovor na šest godina što je jedan dug period u kojem može da se napravi ozbiljan prihod od sportskih prava. Uspeli smo da sem Premijer lige dobijemo prava prenosa i španske, italijanske, francuske lige i Lige šampiona i Lige Evrope, pri čemu ovih pet pomenutih liga korisnici mogu da prate već od ove godine a Premijer ligu smo dobili od sezone 2022-23. Na ovaj način smo sav kvalitetan svetski fudbal grupisali na jednom mestu”, kazao je Lučić.

On je istakao da su sva prava prenosa dobijena na transparentnim tenderima od kojih su neki imali i više krugova.

“Uspeli smo ono što su svi naši i sadašnji i budući korisnici zahtevali. Sav kvalitetan fudbal biće na jednom kanalu a to je Arena sport. Ono što je bitno istaći je da ova prava važe od Slovenije do Severne Makedonije tako da to neće doprineti samo povećanju korisnika i prihoda Telekoma Srbija nego će povećati broj korisnika Arene koja je prisutna u Sloveniji i Severnoj Makedoniji preko drugih kablovskih operatera. Ovim potezom potvrđujemo da je Telekom Srbija telekomunikacioni lider u regionu”, dodao je Lučić.

Generalni direktor Telekoma Srbija kazao je da će Arena prenositi svih 380 utakmica i da će korisnici mobilne telefonije biti zadovoljni jer će preko Arena Cloud aplikacije imati sve zanimljive detalje sa utakmica na svojim mobilnim uređajima.

On je istakao i da su finansijski rezultati kompanije u prvom polugodištu 2021. godine veoma dobri.

“Završili smo finansijske izveštaje za prvih šest meseci 2021. godine. Profit koji smo ostvarili u ovom polugodištu je veći od onog koji smo postigli tokom čitave prošle godine i to za skoro 30%, prihod nam je veći za devet posto tako da sve ono što smo govorili da će naša ulaganja doprineti rastu profita i prihoda se ostvaruje”, zaključio je Lučić.

Tags
Back to top button