Nož u leđa “sa stilom” – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Nož u leđa “sa stilom”

Marko Gobeti, koji je sproveo reorganizaciju u kompaniji Barberi, napustiće britanski brend luksuzne mode krajem ove godine.

To će uraditi da bi se vratio u Italiju gde će voditi, ni manje ni više nego konkurentsku kuću “Salvatore Feragamo”.

Iz Barberija je saopšteno danas da je Gobeti podneo ostavku, što je izazvalo pad akcija kompanije na Londonskoj berzi od čak 8,0 procenata, izveštava CNN, dodajući da se, prema poslednjim raspoloživim podacima, trguju po ceni nižoj za sedam posto u odnosu na zatvaranje u petak, prenosi B92.

“Marko, koji je vodio transformaciju Barberi brenda i poslovanja, povući će se sa čela kompanije kojom je upravljao gotovo pet godina kako bi iskoristio novu priliku koja će mu omogućiti da se vrati u Italiju i bude bliže porodici”, navodi se u saopštenju Barberija.

Džeri Marfi, predsednik kompanije, dodao je da je Upravni odbor “prirodno razočaran” odlukom Gobetija, ali da razume “njegovu želju da se vrati u Italiju nakon skoro 20 godina u inostranstvu”.

“Budući da je Barberi obnovio energiju i da se kreće odlučnim korakom ka snažnom rastu, smatram da je sada pravo vreme da se povučem”, poručio je Gobeti.

U odvojenom saopštenju, “Salvatore Feragamo” je potvrdio da će Gobeti postati glavni izvršni direktor kompanije “čim bude oslobođen ugovornih obaveza” u kompaniji Barberi. Akcije “Feragama” su porasle za 0,2 odsto na berzi u Milanu.

Pre nego što se pridružio Barberiju, Gobeti je proveo 13 godina u francuskom gigantu luksuzne robe LVMH, gde je bio generalni direktor brendova Živanši i Selin.

Tags
Back to top button