Deonicama Tesle će se trgovati na kripto berzi Binance – Bankar.rs
FOREXIZVEŠTAJ SA BERZEKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Deonicama Tesle će se trgovati na kripto berzi Binance

Kripto berza Binance najavila je pokretanje „trgovine digitalnim tokenima“ koji su podržani deoničarskim kapitalom, a prvi deoničarski token koji će biti ponuđen je Tesla, najveći proizvođač električnih automobila po tržišnoj kapitalizaciji.
Prema saopštenju ove berze sa sedištem na Malti, „svaka token deonica na Binanceu predstavljaće jednu deonicu u deoničarskom kapitalu, koje su deponovane u portfelju osnovnih vrednosnih papira, u saradnji s investicionom kompanijom CM-Equity i platformom za tokenizaciju imovine Digital Assets“, prenosi Russia Today.

Najmanji „Teslin“ deoničarski token na Binanceu iznosiće stoti deo od celog žetona, i predstavljaće isto toliki udeo u kapitalu kompanije.

Cene token deonica će se utvrđivati i obračunavati u Binance dolarima (BUSD), reguliranoj stabilnoj kriptovaluti vezanoj za američki dolar, koju izdaje Pakos Trast.

„Deoničarski tokeni će pokazati kako možemo nesmetano demokratizovati transfer vrednosti, smanjimo barijere i troškove pristupa bez ugrožavanja usklađenosti ili sigurnosti. Kroz povezivanje tradicionalnog i kripto tržišta, gradimo još jedan tehnološki most za sveobuhvatniju finansijsku budućnost“, rekao je Chanpeng Zhao, izvršni direktor Binancea.

Pokretanje trgovanja deoničarskim tokenima po narudžbi otvara nove mogućnosti i za kripto i za tradicionalne investitore, navode iz Binancea i dodaju da će pratiti potražnju na tržištu tako što će uvrstiti deoničarske tokene više kompanija i pokrenuti dodatne srodne funkcije.

Izvor: seebiz

Tags
Back to top button