Rudarenje bitkoina postaće još teže – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Rudarenje bitkoina postaće još teže

Rudarenje bitkoina sada zahteva veću snagu nego ikada ranije, a težina rudarenja dostiže maksimum svih vremena nakon najnovije rekalibracije.

Težina rudarenja koja se kreće u skladu sa promenama ukupnog hashrate-a, sada je porasla na 23,1 biliona, što je znatan skok od oko 6%. Ovo je drugo najveće povećanje težine od početka godine, a peti put u poslednjih šest perioda ponovne kalibracije. Za neupućene, povećanje težine rudarenja Bitcoina možda zvuči kontraproduktivno, ali mehanizam igra važnu ulogu ulogu u regulisanju mreže, osiguravajući da se blokovi obrađuju stabilnom brzinom i čineći mrežu otpornijom na napad.

Težina rudarenja se automatski kalibriše nakon obrađenih 2016 blokova, što se dešava otprilike svake dve nedelje. Konzistentnost sa kojom se težina rudarenja povećala ove godine odraz je trenutne žestoke konkurencije među rudarima. Sa skokom cena Bitcoin-a poslednjih meseci, došlo je i novo oduševljenje rudarenjem, koje je sada unosnije nego ikad. Kako se rudarske operacije povećavaju, u nastojanju da se iskoristi rast vrednosti Bitcoin-a, težina rudarenja raste.

Iako će mnogi trljati ruke zbog verovatnog daljeg rasta cene Bitcoin-a, povećanje težine rudarenja neće učiniti ništa za ublažavanje zabrinutosti zbog uticaja Bitcoin-a na životnu sredinu. Sa više računarske snage potrebne za nadmetanje za nagrade za kriptovalute, ipak će biti potrebno više energije usmeriti u mrežu, koja već troši više energije od mnogih država.

Izvor: PC Press

Tags
Back to top button