Ethereum dostigao rekordnu vrednost od 2.100 dolara – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Ethereum dostigao rekordnu vrednost od 2.100 dolara

Cena ethereuma, druge najznačajnije kriptovalute, prešla je 2.100 dolara što je najveća vrednost još od nastanka ove kriptovalute.

Dok mu je vrednost u aprilu prošle godine bila 150 dolara, u poslednjih 12 meseci ethereum je zabeležio veliki rast.

Poslednji rekord Ethereuma dolazi usred euforije na kripto tržištu, na kojem osim bitcoina i druge kriptovalute poslednjih meseci doživljavaju ogroman rast cena.

Tržište je potaknuto velikim institucionalnim ulaganjima, kao i povećanim usvajanjem od strane trgovaca i platnih platformi.

“Cena Ethereuma počela je rasti baš kad je Visa odlučila koristiti svoju mrežu za transakcije kriptovaluta“, rekao je Greg Waisman, suosnivač i glavni operativni direktor platne mreže Mercuryo.

Za ethereum su se desile i druge pozitivne stvari, poput izjave istaknutog investitora Marka Cubana koji je otkrio da poseduje značajn iznos ethereuma, jer smatra da je najbliži pravoj valuti.

“Što se tiče budućnosti, probijanje granice od 2.000 dolara značajan je korak, koje će ethereumu možda omogućiti da počne koristiti ovaj nivo kao potporu i nastaviti dalje rasti“, naglasio je Mercuryo.

Analitičari kripto tržišta pripisali su izuzetan rast cena ekonomskom haosu koji je donijela pandemija koronavirusa.

David Derhy, analitičar na mrežnoj platformi za trgovanje eToro, rekao je da su “očekivanja od daljnjeg vladinog poticaja” takođe pridonela porastu ethereuma.

Izvor:Capital.ba

Tags
Back to top button