Mateo Kolanđeli imenovan za novog direktora EBRD-a za Zapadni Balkan – Bankar.rs
ANALIZEBANKEEVROPSKE BANKESLIDERSVE VESTI

Mateo Kolanđeli imenovan za novog direktora EBRD-a za Zapadni Balkan

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) imenovala je Matea Kolanđelija za novog direktora za region Zapadnog Balkana i za direktora kancelarije u Srbiji, saopšteno je danas.
Kao regionalni direktor, Kolanđeli će biti zadužen za poslovanje EBRD-a u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji, a biće baziran u kancelariji u Beogradu.

“Veoma sam ponosan što sam preuzeo ovu funkciju i odlučan da nastavimo da jačamo naše poslovanje u regionu. Bićemo fokusirani na oporavak privrede nakon pandemije korona virusa i zajedno sa našim partnerima radićemo na izgradnji zelenijih, inkluzivnijih i digitalizovanih privreda na Zapadnom Balkanu”, izjavio je Kolanđeli, koji je trenutno na čelu kancelarije EBRD-a u Albaniji.

Počev od 17. maja 2021. godine, Kolanđeli će preuzeti funkciju od Žužane Hargitai, koja je imenovana za generalnog direktora EBRD-a za Centralnu Aziju.

Prioriteti banke u regionu su jačanje privatnog sektora, promocija tranzicije ka zelenoj ekonomiji, kao i jačanje transportne povezanosti unutar regiona i sa susednim evropskim zemljama, a samo prošle godine, EBRD je investirala 1,3 milijarde evra u Zapadni Balkan, navodi se u saopštenju.

Tags
Back to top button