Gejmstop saga se nastavlja: Akcije ponovo porasle – i to preko 100 odsto – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Gejmstop saga se nastavlja: Akcije ponovo porasle – i to preko 100 odsto

Gejmstop je porastao… opet. I to mnogo.

Pre nego što je tržište juče zatvoreno, prodavac video-igrica počeo je svoj uspon i na kraju dana njegove akcije su vredele 91,71 dolar – što je povećanje od skoro 104 odsto za dan.

Ovo je ujedno i najviša cena akcija još od pada vrednosti početkom meseca, sa čak 483 dolara po akciji. Tokom popodneva trgovanje akcijama dva puta je zaustavljeno.

Nije sasvim jasno šta se ovde dešava, ali jedna grupa slavi – Redit zajednica WallStreetBets. Uzbuđeni su zbog rezultata i, kako smatraju, dokaza da ova “vožnja na rolerkosteru” još uvek nije gotova.

Mnogi događaji mogu biti zaslužni za ovaj rast. Na primer, Kit Gil, poznat na internetu kao “Roaring Kitty”, svedočio je prošle nedelje na saslušanju u Komitetu za finansijske usluge gde se predstavio kao investitor kome su se akcije jednostavno dopale. Krajem prošle nedelje, Gil je udvostručio svoj GME udeo na 100.000 akcija, koje su tada vredele oko četiri miliona dolara, kako je izvestio Volstrit žurnal.

Ipak, ovo nije jedini faktor koji može da objasni ponovni rast akcija Gejmstopa. Naime, bivši finansijski direktor ove kompanije Džim Bel objavio je da se povlači sa te pozicije, a kako prenosi Insajder, bord direktora je “izgubio veru” u izvršne direktore. To bi moglo da utiče na porast entuzijazma investitora.

I na kraju, ono najteže objašnjivo, osnivač kompanije “Chewy”, Rajan Koen, koji je takođe član odbora Gejmstopa i čije je interesovanje za Gejmstop pomoglo rastu cena akcija, tvitovao je fotografiju MekDonalds sladoleda, a u opis je stavio žabu. “Kako bi to moglo da bude povezano sa ponovnim rastom cena akcija? Ko zna. Ipak, u ovom trenutku, sve je moguće”, navodi Verdž (The Verge), prenosi B92.

 

Tags
Back to top button