Prihod brzorastućih kompanija u Srbiji 19.5 milijardi evra – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Prihod brzorastućih kompanija u Srbiji 19.5 milijardi evra

Brzorastuće kompanije u Srbiji u 2019. godini ostvarile su prihod od 19.5 milijardi evra, dobit od 1.17 milijardi evra, dok je izvoz iznosio 3.4 milijardi evra, pokazalo je istraživanje projekta “100 najvećih u Srbiji”.

“U narednim mesecima ćemo se potruditi da istaknemo pozitivne priče brzorastućih kompanija, njihove strategije i ključeve uspeha. Nastojaćemo da kroz online panele i diskusije prenesemo njihove poruke, predstavimo pozitivne prakse, ali i mogućnosti i potencijale daljeg rasta ovih kompanija, a time i srpske i regionalne ekonomije. Ovom prilikom pozivam sve kompanije da nas prate i da se priključe jer svi imamo zajednički cilj – a to je oporavak privrede usled velike ekonomske krize izazvane koronavirusom”, istakla je Ivana Prvanović, direktorka projekta “100 najvećih” u Srbiji.

Kriterijum za rangiranje kompanija sagledan je kroz rast prihoda i broja zaposlenih u prethodne tri godine. Takođe uzimala se u obzir pozitivna dobit u tekućoj godini, kao i rast po složenoj godišnjoj stopi rasta od 10 odsto i više. Korišćeni su zvanični podaci APR-a za kompanije koje su predale završne račune.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button