Alibaba planira emisiju obveznica tešku najmanje pet milijardi dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Alibaba planira emisiju obveznica tešku najmanje pet milijardi dolara

Kineska kompanija Alibaba holding planira ovog meseca da prikupi najmanje 5 milijardi dolara prodajom korporativnih obveznica denominiranih u dolarima.

To su agenciji Rojters rekla četiri izvora upoznata s planovima.

Zavisno od odziva investitora, iznos zaduženja mogao bi da dostigne i 8,0 milijardi dolara koje će ovaj kineski lider u e-trgovini verovatno koristiti za pokriće opštih korporativnih rashoda, rekao je jedan od izvora.

Prikupljanje sredstava biće test raspoloženja investitora prema Alibabi, u uslovima pojačanog nadzora regulatora nad poslovanjem ove kompanije i njene fintek podružnice Ant grupe.

Kineski regulatori su pokrenuli antimonopolsku istragu protiv Alibabe i naložili Ant grupi da promeni praksu kreditiranja i druge poslove finansiranja potrošača, nakon što je osnivač Alibabe Džek Ma u oktobru prošle godine kritikovao finansijsku regulativu te zemlje.

Ove nedelje SEEbiz je pisao kako je osnivač Alibabe Džek Ma praktično nestao iz javnosti u protekla dva meseca.

Plan prodaje obveznica, uključujući rokove dospeća, još nije završen i podložan je promenama, rekli su Rojtersovi izvori, čiji identitet nije otkriven jer nisu ovlašteni za razgovare s medijima. Iz Alibabe su odbili komentar po ovom pitanju.

Tags
Back to top button