Naredne godine u Srbiji bez papira u poslovanju – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Naredne godine u Srbiji bez papira u poslovanju

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović kazao je danas da je jedan od ključnih ciljeva u procesu “zelene digitalizacije” upravljanje ambalažom, ali i potpuno izbacivanje upotrebe papira u poslovanju.

“Naredne godine bi upotreba papira trebalo da bude potpuno eliminisana iz poslovanja, što će doneti uštede kompanijama”, naveo je Radović na konferenciji Saveza za zaštitu životne sredine u okviru Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Na tom skupu je rečeno da je cirkularna ekonomija u vrhu prioriteta Evropskog zelenog dogovora, što je i jedna od glavnih tema kojima će se u narednom periodu baviti Savez za zaštitu životne sredine.

Predsednica Saveza Jelena Kiš istakla je da je prioritet i pravilno upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom.

“Napravljen je plan do 2023. godine o sprovođenju cirkularne ekonomije, ali i pravilnom upravljanju otpadom”, kazala je Kiš.

Istakla je i da Srbija mora u korak sa EU u oblasti zaštite životne sredine, a pre svega u sprovođenju Evropskog zelenog dogovora koji se odnosi na pravilnu upotrebu resursa, zaštitu od klimatskih promana i smanjenje zagađenja životne sredine.

Tags
Back to top button