Američki gigant zatvara sve prodavnice van Kine do 27. marta – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Američki gigant zatvara sve prodavnice van Kine do 27. marta

Američka kompanija Epl zatvoriće do 27. marta sve prodavnice širom sveta, sem onih u većem delu Kine, rekao je izvršni direktor kompanije Tim Kuk.

U većem delu Kine, sve prodavnice Epla ponovo su otvorene nakon zatvaranja pre dva meseca, u jeku borbe te zemlje sa epidemijom korona virusa, prenosi Tanjug.

Kako prenosi CNN, potrošači će i dalje moći da kupuju preko veb sajta kompanije ili da dobijaju podršku prodavaca preko interneta.

“Kako stopa novih infekcija i dalje raste na drugim mestima, preduzimamo dodatne korake da zaštitimo članove i kupce našeg tima”, navela je kompanija u saopštenju.

Zaposleni u kompaniji širom sveta radiće od kuće gde je to moguće, dok će sve prodavnice biti podvrgnute dubinskom čišćenju, a zaposleni zdravstvenim pregledima. Radnici će i dalje dobijati platu po satu.

Kompanija je dodala i da će priložiti 15 miliona dolara za borbu protiv epidemije Covid-19 virusa, a taj novac će biti uložen u medicinsku brigu o pacijentima i ublažavanje ekonomskog uticaja izbijanja pandemije.

Tags
Back to top button