Predsednik Srbije: Izabran je pravi trenutak za prodaju Komercijalne banke – Bankar.rs
INTERVJUISLIDERSVE VESTI

Predsednik Srbije: Izabran je pravi trenutak za prodaju Komercijalne banke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su vrednosti Komercijalne banke padale i da je izabran pravi trenutak za njenu prodaju i ponovio da od te transakcije Srbija neće imati nikakve štete već isključivo koristi.

“Bio je pravi trenutak i onaj ko je procenjivao je pravilno procenio. Ja bih voleo da bude srpska banka, ali ne odlučujem ja o tome nego stručni ljudi, koji su to izveli na stručan i dobar način. I neće to doneti nikakvo zlo, naprotiv biće sve dobro”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je bankarski sistem u Srbiji stabilan, da je kurs čvrst, inflacija minimalna, a da je ekonomija najsnažnija “ikada u srpskoj istoriji”.

“Važno je da bankarski sistem funkcioniše. Imamo državnu banku Poštanska štedionica i treba da gledamo da je osnažimo. I nikakvih posledica neće biti. Sit sam priča da nam treba domaća banka. Ne treba njima domaća banka nego ‘kombinacija banka”, rekao je on.

On je podsetio da je Srbija morala da plati 250 miliona evra zbog spornih sporazuma iz 2006. i 2009. godine i da je taj novac plaćen nakon “užasno teških razgovora sa EBRD-om”.

“A dotle smo došli upravo zbog onoga što smo imali ne baš najbolji menadžment svih ovih godina. I država Srbija preko svog predstavnika je loše upravljala i EBRD kao deo svega toga”, rekao je on.

Tags
Back to top button