Ako imate neku od ovih pet osobina, zaslužujete povišicu – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Ako imate neku od ovih pet osobina, zaslužujete povišicu

Postoje zaposleni na koje, zbog njhovih očigledih kvaliteta, valja obratiti pažnju. Iako kao preduzetnik morate da pazite na svoj novac, neki radnici zbog velikog doprinosa zaslužuju momentalnu povišicu.

Ovo su neki od tih zaposlenih:

1. Oni koji donose najviše prihoda

Nije važno o kakvom se zaposlenju radi, ali stvari su potpuno jasne: čovek koji vam donosi najviše prihoda zaslužuje povišicu prema svim kriterijumima.

2. Oni koji imaju neprocenjive veštine

Neke veštine ne mogu se naučiti, a to je pre svega ličnost i stav pred klijentima. Na primer, ako ste zaposlili konobara kojeg svi vole i zbog koga svi dolaze u kafić, treba ga nagraditi povišicom.

3. Oni koji daju više od 100 odsto sebe

Ako imate radnika koji uvek visoko stavlja letvicu i uspešno je preskače, trebalo bi da znate da ga cenite. Malo je onih koji se potpuno daju na poslu, i ne dozvolite da vam „iskliznu“ iz ruku.

4. Oni koji su tu od početka

Postoje radnici koji su uz vas od početka, no zbog raznih cirkulisanja ljudi unutar kompanije, mogu se osećati u podređenom položaju. Ne dozvolite im da padnu u letargiju – povišicom im pokažite koliko ih cenite.

5. Oni koji bi jednog dana mogli da preuzmu posao

U svemu, a naročito u poslovanju, važno je misliti na budućnost. Prepoznate li u kompaniji osobu koja bi jednog dana mogla da preuzme vođenje poslova, učinite sve kako biste je zadržali, a finansijska sredstva često su dobra garancija.

 

Tags
Back to top button