Prema Stivu Džobsu, jedna stvar razlikuje uspešne ljude od ostalih – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Prema Stivu Džobsu, jedna stvar razlikuje uspešne ljude od ostalih

Stiv Džobs je imao ekstremo visoka očekivanja. Izazivao je sebe, ali i ljude oko sebe da rade pametnije, više i jače kako bi on, a i oni, mogli ostvariti sve što požele. Džobs je verovao u moć traženja, verovao je da se svi na neki način u budućnosti možemo istaknuti.

A  ono  što je još važnije, Stiv Džobs je verovao u temeljnu snagu verovanja u samih sebe i korišćenja tog uverenja da nas motiviše i inspiriše.

Jedan od velikih razloga zbog kojeg se većina nas ne usudi postići veći cilj je jer smatramo da prvo treba razraditi sveobuhvatni detaljni plan, onaj u kojem je svaki korak zacrtan i unapred definisan i da samo tako postižemo uspeh.

Zbog toga što nemamo takav plan – jer je njegovo stvaranje u samoj osnovi nemoguće – oklevamo, jer želimo videti kraj pre samog početka. I zato nikada ne počinjemo.

Džobs je znao da planovi nikada nisu savršeni. Ono što se stvarno događa  jest da ljudi koji na kraju uspeju započeli su probavanjem stvari. Mnogo različitih stvari gde bi u nekima  uspeli, a u nekima doživeli neuspeh, no upravo iz svojih uspeha i neuspeha oni su učili.

Želite pokrenuti posao? Želite poboljšati svoje zdravlje? Želite promeniti karijeru? Utvrdite svoje korake i pokrenite se.

Verujte da ćete znati kako reagovati na prepreke i izazove koji vam se pojave na putu. Verujte da ćete postati mudriji za to iskustvo. Verujte da ćete postati veštiji, iskusniji i svesniji samih sebe.

Probajte nove stvari, učite iz svakog uspeha, ali i svakog neuspeha i s vremenom ćete imati sve veštine, iskustvo i znanje koje vam je potrebno. Nikada ne možete biti sigurni da ćete uspeti, no kada ne verujete u sebe i bojite se probati nešto novo tada ste sasvim sigurni da nećete uspeti.

Verujte da će sve doći na svoje i biti upravo onako kako treba biti, a u međuvremenu će vaš život biti puno zanimljiviji i zasigurno zabavniji.

Izvor: Poslovnipuls

Tags
Back to top button