Centralna banka Francuske otvara kancelariju u Singapuru – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKESVE VESTI

Centralna banka Francuske otvara kancelariju u Singapuru

Centralna banka Francuske – Bankue de France (BDF) – otvoriće azijsku kancelariju u Singapuru početkom 2020. godine, svoju drugu kancelariju u inostranstvu nakon Njujorka, navedeno je u zajedničkoj izjavi za štampu  BDF sa monetarnom upravom Singapura (MAS).

Kancelarija BDF-a u Singapuru ima za cilj pojačanje nadzora azijskih ekonomija i finansijskih sistema, kao i uspostavu bližih odnosa sa centralnim bankama i finansijskim vlastima u regionu Azije i Okeanije.

BDF će takođe uspostaviti kancelariju za jačanje operativnih kapaciteta za bolje služenje međunarodnim subjektima službenog sektora u azijskim vremenskim zonama.

Guverner BDF-a, Francois Villeroi de Galhau, rekao je u svojoj izjavi da:„Buduće otvaranje stalne kancelarije u Singapuru biće ključni korak u jačanju naše veze sa azijskim kontinentom, što je izuzetno važno u današnjem globalizovanom svetu.“

Ravi Menon, generalni direktor MAS-a, rekao je da se BDF pridružuje rastućoj zajednici centralnih banaka, kao i suverenom bogatstvu i penzijskim fondovima koji su odlučili da se pridruže svojim inostranim kancelarijama u Singapuru, kako bi stekli bliži uvid u razvoj ekonomskih i finansijskih tržišta u Aziji.

Tags
Back to top button