Hakovani podaci tri miliona klijenata UniCredit banke u Italiji – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Hakovani podaci tri miliona klijenata UniCredit banke u Italiji

Italijanska banka UniCredit objavila je u ponedeljak da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke oko tri miliona klijenata u Italiji.

“UniCreditov tim za sajber sigurnost identifikovao je incident sa podacima, koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri miliona zapisa”, stoji u saopštenju.

Hakeri su se domogli “imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte”, ali nemaju “nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlašćene transakcije”, poručuju iz banke.

Hakerska provala je prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom sa klijentima čiji su podaci možda kompromitovani, rekli su iz UniCredita.

Pozivajući se na izvore u policiji, italijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na Dark Web i da se istražuju moguće dalje povrede ličnih podataka. ANSA podseća da je UniCredit izvestio o hakerskom napadu i u julu 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 klijenata u Italiji.

Tags
Back to top button