Centralna banka Mađarske kaznila Uniqa osiguranje – Bankar.rs
OSIGURANJESVE VESTI

Centralna banka Mađarske kaznila Uniqa osiguranje

Mađarska filijala UNIQA osiguranja novčano je kažnjena sa 108 miliona forinti (320 000 EUR) od Centralne banke Mađarske (MNB), nakon istrage regulatora koji je utvrdio nekoliko problema u vezi sa unutrašnjom kontrolom, upravljanjem portfeljem osiguranja i uslugom korisnicima.

MNB je izrekla kaznu u iznosu od 76 miliona forinti (230 hiljada EUR) zbog nepravilnosti u vezi sa unutrašnjom kontrolom, usklađivanjem i revizijom i 32 miliona forinti (96 hiljada EUR) novčane kazne za zaštitu potrošača uzrokovane povredama i nedostacima u upravljanju portfeljem osiguranja, uglavnom u linijama životnog osiguranja i osiguranja od autoodgovornosti.

“Otežavajuća okolnost izricanja novčane kazne bila je ta što su u nekoliko slučajeva otkriveni nedostaci u računovodstvenim i kontrolnim sistemima doveli do nezakonitih praksi i loše komunikacije sa tržištem u celini”, navela je MNB u saopštenju.

Do 31. decembra 2019. UNIQA Biztosito će dostaviti MNB-u informacije o merama koje je preduzela radi popravljanja trenutnih problema koji su prouzrokovali kršenje zakona.

Tags
Back to top button