Zašto manje od petine stanovnika Srbije ima osiguranje? – Bankar.rs
ANALIZEOSIGURANJESVE VESTI

Zašto manje od petine stanovnika Srbije ima osiguranje?

Manje od 20 odsto stanovništva u Srbiji ima neku polisu osiguranja, a povećanje prodaje osiguranja tema je regionalne konferencije koja će se održati 27. septembra u Beogradu, saopštili su organizatori.

Konferencija “Povećanje prodaje osiguranja u postojećim ekonomskim uslovima” biće organizovana po prvi put u Srbiji, u beogradskom hotelu Crowne Plaza, navodi se u saopštenju portala Sve o osiguranju.

„U poslednjih 15 godina ukupna premija osiguranja u Srbiji se jedva udvostručila, iako je prognozirano da će Srbija biti najbrže rastuće tržište u ovom delu sveta”, navodi se u najavi događaja.

Jedno je od pitanja o kojem će se diskutovati na konferenciji ticaće se razloga zašto manje od petine stanovništva ima osiguranje – da li je uzrok samo slaba platežna moć stanovništva, ili postoji mogućnost osavremenjavanja prodajnih alata?

Konferenciju će otvoriti viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović, nakon čega sledi panel na kojem će učestvovati predsednici Izvršnih odbora pet najvećih osiguravajućih kompanija na tržištu Srbije.

Učestvovaće Mirko Petrović, predsednik IO Dunav osiguranja, Dragan Filipović, predsednik IO Generali osiguranja, Đorđo Markeđani, predsednik IO DDOR Novi Sad, Zoran Blagojević, predsednik IO Wiener Stadtische osiguranja, Gordana Bukumirić, predsednika Izvršnog komiteta direktora UNIQA osiguranja, Vladimir Đorđević, Udruženje za bankarstvo i osiguranje PKS.

Nakon panela sledi niz predavanja kompetentnih stručnjaka u oblasti unapređenja prodaje, novih prodajnih tehnika i alata, primene novih tehnoloških dostignuća u prodaji osiguranja – poput data science, veštačke inteligencije, neuromarketinga i drugih.

Jedan od predavača je Smiljan Mori, vlasnik jedne od najuspešnijih prodajnih mreža u Sloveniji – SmartMoney; o ulozi on lajn prodaje i društvenih mreža govoriće Miloš Mamula, osnivač portala Osiguranik.com (deo Infostud grupe); Goran Tintor, suosnivač kompanije Data do ukazaće na značaj upotrebe i analize podataka za prodaju osiguranja, i na zakonske odredbe o prikupljanaju podatka o potencijalnim klijentima.

Lukas Oliver Pavić, član Uprave za prodaju Allianz Croatia govoriće benefitima unakrsne prodaje na osnovu iskustava iz regiona. Josip Tvrtković, CEO Valicon Hrvatska ukazaće na ulogu neuronauke i neuromarketinga u prodaji osiguranja.

Poseban segment konferencije čine gosti iznenađenja koji će se baviti temom Milenijalaca i njihovih potreba, kao i teme posvećene digitalnoj transformaciji i veštačkoj inteligenciji i gorućem problemu zapošljavanja kvalitetnih kadrova u prodaji, dodaje se u najavi.

Konferencija je namenjena osiguravajućim društvima, posrednicima i zastupnicima, ostalim finansijskim institucijama koje se bave prodajom osiguranja, IT kompanijama, HR agencijama i HR ekspertima, konsultantskim kućama.

Portal www.sveoosiguranju.rs postoji više od osam godina, informiše najširu publiku o najnovijim dešavanjima u oblasti osiguranja u zemlji i regionu, ukazuje na prednosti i nedostatke u odnosu između osiguranika i osiguravača, daje odgovore na nedoumice u vezi sa osiguranjem.

Izvor: Novaekonomija

Tags
Back to top button