Ukradeni podaci korsinika Masterkardovih bonus programa “Priceless Specials” – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIPlatne karticeSVE VESTI

Ukradeni podaci korsinika Masterkardovih bonus programa “Priceless Specials”

Otprilike 90.000 kupaca vjerovatno je pogođeno curenjem podataka u Mastercard bonus programu “Priceless Specials”, javljaju mediji.

Procesom su zahvaćeni popisi sa kompletnim brojevima platnih kartica. U prvim popisima, koji su postali poznati u ponedeljak, brojevi su bili neprepoznatljivi, osim poslednje četiri i prve dvije cifre. Međutim, Mastercard je kupcima sada rekao da je “moguće” zahvaćen i broj njihove platne kartice s kojom su se pretplatili na program.

Ipak, pridruženi datum isteka i kontrolni broj na poleđini kartice nisu bili dio curenja podataka. Tako se brojevi kompromitovanih kartica ne mogu direktno koristiti za kupovinu na Internetu, jer je upitan datum isteka. Prema sadašnjim saznanjima, ni rok trajanja, ni kontrolni broj nisu zabeleženi u aplikaciji “Priceless” i uopšte ne bi trebali biti uključeni u bazu podataka.

Mastercard je istakao da je davatelj usluga “pretrpio sigurnosni incident”. Ne postoji veza sa mrežom plaćanja Mastercard-a. Ali još uvek postoji rizik da internetski kriminalci sa cirkulisanim informacijama poput e-pošte, datuma rođenja, broja mobilnog telefona ili adrese mogu poslati na primer lažne e-poruke kako bi dobili lozinke klijenata.

Tags
Back to top button