Na pomolu kupci za banju u Kuršumliji – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Na pomolu kupci za banju u Kuršumliji

Kuršumlijska i Vranjska banja bi trebalo da uskoro dobiju nove vlasnike, ukoliko na ponude, koje su pristigle za njihovu prodaju zaključno s 12. avgustom, ne bude nikakvih zamerki. I za jednu i za drugu banju, kako saznaje “Politika”, stigla je samo po jedna ponuda, s tim što je za Kuršumlijsku poznato da je reč o kuršumlijskom akcionarskom društvu Planinka, koje u svom sastavu već ima Prolom i Lukovsku banju i Prolom vodu, a ova kompanija upravlja i parkom prirode Đavolja varoš.

Republička direkcija za imovinu raspisala je oglas za prodaju zemljišta Vranjske banje krajem jula. Početna kupoprodajna cena iznosi 252.564,21 evra. Konačna kupoprodajna cena biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

Iako niko nije želeo da kaže od koga je stigla ponuda za Vranjsku banju, činjenica je da je početkom marta ove godine ovo lečilište posetio jedan domaći investitor. Pored njega još dva domaća investitora su zainteresovana za ulaganje.

Vranjska banja se nalazi na desetak kilometara od grada Vranja, a ono po čemu je ovo lečilište primarno poznato je temperatura lekovite vode, koja je prilično visoka. Preporučuje se za brojna oboljenja disajnih puteva.

Tags
Back to top button