AbelaPharm kupila fabriku američke kompanije Alvogen u blizini Vršca – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

AbelaPharm kupila fabriku američke kompanije Alvogen u blizini Vršca

Kompanije Alvogen i AbelaPharm su danas objavile da su potpisale kupoprodajni ugovor i zvanično izvršile primopredaju fabričkog postrojenja u mestu Barice, u okolini Vršca.

Moderno postrojenje, sa najvišim GMP standardima, pruža preduslov za proizvodnju 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje i zapošljavanje 50 novih radnika, a izgradila ga je američka kompanija Alvogen 2011. godine.

Dr sci.spec.farm. Davor Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm je izjavio: “Ova akvizicija je strateški potez koji će kompaniji AbelaPharm omogućiti da učvrsti svoje prisustvo na farmaceutskom tržištu u Srbiji i regionu, ali i stvoriti preduslove za brže širenje poslovanja u inostranstvu. Kupovina ovog za nas trećeg po redu fabričkog pogona, značajan je korak na tom putu. Samo proizvodi najvišeg kvaliteta mogu da budu isporučeni pod imenom AbelaPharm. Zbog toga konstantno ulažemo u razvoj resursa, znanja i veština, a sve u cilju pronalaska najboljih rešenja za unapređenje zdravlja i kvaliteta života naših porodica i svih drugih korisnika naših proizvoda.”

Jelena Nikolić, Direktor Alvogena za Srbiju i Regionalni menadzer za Zapadni Balkan je izjavila: „Sa zadovoljstvom saopštavamo da smo zaključili Ugovor o kupoprodaji pakovnog pogona u Baricama sa kompanijom AbelaPharm. Sa razvojem našeg poslovanja kapaciteti pogona u Srbiji nisu bili dovoljni pa je doneta odluka o preseljenju proizvodnje pre svega u našu veliku fabriku Labormed u Rumuniji, a takođe i u naše fabrike u SAD i Aziji.“

Kompanija AbelaPharm odmah nakon preuzimanja fabričkog pogona u Baricama, započinje sa radovima na dodatnom uređenju i opremanju objekata u skladu sa najvišim evropskim standardima, koji će biti zavšeni u narednih nekoliko meseci, a sve u cilju integracije nove fabrike u postojeće tehnološke kapacitete.

Uz nastavak ulaganja u razvoj novih i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija i edukaciju kadrova, plan je da do 2021. godine kompanija AbelaPharm više od 70 % svojih prozvoda izveze u zemlje Evropske unije, Azije i Afrike.

O kompaniji AbelaPharm: AbelaPharm je jedna od brzo rastućih farmaceutskih kompanija u regionu i lider u proizvodnji i distribuciji dijetetskih suplemenata, posebno u oblasti gastroenterologije, pulmologije, reumatologije i kardiologije. Svi proizvodi AbelaPharm su inovativne kombinacije prirodnih, bezbednih i efikasnih sastojaka, trenutno dostupni za preko 100 miliona ljudi u zemljama Evropske Unije, Bliskog istoka i Severne Afrike.

Alvogen je globalna farmaceutska kompanija prisutna u 35 zemalja sa 2.800 zaposlenih i četiri proizvodna i razvojna centra u SAD, Rumuniji, Koreji i Tajvanu.

Izvor: Novosti

Tags
Back to top button