Fiat planira proizvodnju SUV vozila u fabrici u Kragujevcu – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Fiat planira proizvodnju SUV vozila u fabrici u Kragujevcu

Italijanski mediji pišu da bi kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) mogla da proizvede seriju novih automobila. Reč je o električnom fijatu 500, produženoj verziji modela đardinjera, novoj pandi i fijatu tipo SUV.

Planira se da se poslednji model proizvodi u Kragujevcu, gde godišnja proizvodnja fijata 500L ne popunjava kapacitete fabrike. Model bi mogao da bude ozvaničen u narednim mesecima, a proizvodnja bi mogla da počne za dve ili tri godine.

Fijat bi uvođenjem terenca u B segmentu ušao na tržište koje je najživlje i gde se prodaje najviše vozila. Upravo zbog toga su mnogi proizvođači automobila već lansirali ili planiraju da uvedu SUV modele. Ujedno bi se priključio i uvođenju novih tehnologija, kao što su hibridni i mikrohibridni motori. Već je počelo testiranje hibridne verzije fijata 500L, koji bi trebalo da se u naredom periodu pojavi na tržištu.

Piše se i da bi tipo SUV mogao da ima i varijantu sa sedam sedišta. Novi terenac bio bi baziran na tipu SW, odnosno karavan verziji. Bio bi 10 centimetara duži od postojećeg terenca 500X, koji je dug 4,25 metara. Imao bi pristupačnu cenu, nižu nego 500X, koji trenutno na akcijskoj ponudi u Srbiji košta od 15.000 evra naviše.

Uvođenjem ovog modela u proizvodnju, fabrika u Kragujevcu bi bila potpuno uposlena i sačuvala bi se radna mesta, smatraju italijanski mediji.

Izvor: ekapija
Tags
Back to top button