Startap kompaniji Blinking uručeni sertifikati – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Startap kompaniji Blinking uručeni sertifikati

Softverska kompanija Blinking zvanično je postala vlasnik ISO 27001 i 9001 sertifikata koje kao dokaz kvaliteta dodeljuje vodeća međunarodna firma za sertifikaciju, verifikaciju i validaciju proizvoda i sistema, QualityAustria.

Ovim se Blinking, softverska kompanija za razvoj platforme za kreiranje, potvrdu i upravljanje digitalnim identitetom, našao u veoma uskom krugu velikih kompanija iz Srbije, koje poseduju dokaz kvaliteta u ovom domenu.

Direktoru za operacije i osnivaču Blinkinga Milošu Milovanoviću, predstavnici Quality Austrija uručili su sertifikate koji daju garanciju valjanih poslovnih praksi kompanija.

ISO 27001 potvrđuje da organizacija primenjuje i dalje razvija efektivan Sistem Menadžmenta Bezbednošću Informacija u oblasti razvoja softvera, dok ISO 9001 potvrđuje primenu i dalji razvoj efektivnog Sistema Menadžmenta Kvalitetom u skladu sa zahtevima standarda.

Kompanija Blinking počela je proces ISO sertifikacije sredinom 2018. godine. To je podrazumevalo iscrpne procese priprema, evaluacije i kreiranja dokumentacije o svim praksama koje se sprovode unutar kompanije, standardizaciju rada, utvrđivanje odgovornosti za svaku od delatnosti i definisanje procedura sigurnosti.

Tags
Back to top button